Биоразградлива плоча од 9 инчи

Краток опис:

Обични материјали: Главната суровина состојка извлечена од нафтата и нафтените ресурси се сè повеќе оскудни, сите материјали се извлекуваат од согорувањето на нафтата на небиоразградливи ќе ја загадуваат животната средина. Биопластични материјали: Главната употреба на скроб како суровини, екстракт од скроб. ..


Детали за производот

Најчесто поставувани прашања

Ознаки на производи

Обични материјали:

Главната суровина состојка извлечена од нафта и нафтени ресурси се повеќе се оскудни, сите материјали се извлечени од согорувањето на нафтата на небиоразградливи ќе ја загадуваат животната средина.

Биопластични материјали:

Главната употреба на скроб како суровини, скроб извлечен од растенија, кој припаѓа на обновливите ресурси е враќање на природните производи за деградација на животната средина.

Важни карактеристики за нашите производи за пакување храна базирани на био:

Хигиенски, нетоксичен и безбеден за човечка употреба
Биоразградлив и еколошки
Безбедно отпорен на истекување на температури до 100℃ (за вода) и 120℃ (за масло)
Безбедно може да се користи во конвенционални печки, микробранови, фрижидери и замрзнувачи
Бидејќи може да се разградува и да се рециклира, тој е многу безбеден и пријателски настроен кон животната средина.Ќе се биоразградува во период со потребната влага и кислород.
Не содржи штетни, адитиви, конзерванси и бои.
Достапна, ефикасна и одржлива алтернатива.

Пакување базирано на био
» е амбалажа направена од подароци на мајката природа.
» може да се направи од обновливи извори или текови на отпад
» може да понуди иновативни карактеристики и корисни својства на бариери
» може да помогне да се намали исцрпувањето на конечните фосилни ресурси и емисиите на CO2
» може да понуди еколошки придобивки во фазата на крајот на животниот век
» нуди неверојатни можности.

Ecogreen има силна истражувачка способност и може да се справи со нарачка за набавка на големо количество и приспособени производи.

Добредојдовте да контактирате со нас за повеќе детали.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Поврзани производи